Przyprawy to jest to, czego potrzebuje każda potrawa by smakować. Nie wiele jest jednak przypraw, które używa restauracja Gdańsk w wyjątkowych sytuacjach. Taką przyprawą jest chyba najmniej znana w kuchni polskiej kurkuma.
Przyprawy to coś, bez czego tak naprawdę nie mogłaby obejść się żadna kuchnia. Jedną z takich właśnie jest ziele angielskie. Wbrew temu co mówi jego nazwa, przyprawa ta, którą używa przede wszystkim restauracja Gdańsk nie pochodzi z wielkiej Brytanii.
Jedną z tych przypraw, która doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju marynat jest oczywiście liść laurowy. Codziennie jego właściwości podkreślające smak wykorzystuje również restauracja Gdańsk, w której to dodawany jest do większości zup i sosów.
Możliwość podkreślenia smaku każdej potrawy to przede wszystkim domena pani domu jak również usług gastronomicznych, jakie dla okolicznych klientów świadczy restauracja Gdańsk.
Spożywanie potraw to dla wielu celebracja chwili. Trzeba mieć na uwadze przede wszystkim zachowanie ich smaku i jego podkreślenia przez dodanie właściwej przyprawy, którą winna posiadać każda restauracja Gdańsk.